søndag 14. april 2013

Frøjakt i matbutikk med barna :-)


Jeg og barna har et slik morsomt prosjekt sammen, det og finne frø fra butikkkjøpte frukter/bær osv og få dem til og spire.  Barna syntes det er kjempe morro og lete etter frø ,så de ser liksom frø i alt nå som dem vil putte i jorda :-)

Avocado har endelig begynt og spire, med en lang rot. Denne blir  prøvd og spire i vann., men ble omplantet i dag og puttet i jord, håper den takler overgangen fint. 


Dragefrukt/Pitahaya  frø brukte bare 3-4 dager på og spire. Denne frukten er virkelig blitt en slager her i huset, ungene elsker den! bare synd de er så utrolig dyre i innkjøp. Kanskje om noen år vi har dyrket vår egen dragefrukt?


Physalis var også utrolig spirevillig, bare noen få dager så dukket det opp små spirer :) denne kan vi nok forvente noe bær på :)


Ellers så er det dukket opp spirer hos sitronene og mangoen ! Og vi har testet noen nye frukter og sådd noen nye frø, akkurat nå stod det helt stille hva dem het. Kiwifrøene spirte men av en eller annen grunn så visnet dem bare hen igjen, så det får vi prøve igjen.
Banan frøene jeg bestillte over nett er det forsatt ikke noe tegn til liv i, muligens de ikke er det letteste og få til og spire, vi får bare gi tiden til hjelp. Kokosnøtten og ananastoppen ble også mislykket det det må vi også prøve igjen. Men det er morsomt og veldig gøy når man får med ungene. De virker mer engasjerte når det kommer fra en frukt eller grønnsak dem nettopp har spist enn noe som kommer ferdig tørket i en pose. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar